En vidareutbildning kan vara ett utmärkt sätt att bättra på sin egen kompetens

Om du just nu är på jakt efter lite förändring i ditt yrkesliv är det inte särskilt konstigt om du känner dig frustrerad eller lite vilse i hur du ska gå till väga för att få till en sådan förändring. I den här texten kommer vi därför att dela med oss kring några tips kring vidareutbildningar och vilka fördelar det finns med att studera på distans. 

 

Oavsett om du är intresserad av att läsa ett språk eller om du vill läsa hr utbildningar distans så finns det gott om alternativ för dig som vill öppna upp nya portar i karriären. Att läsa på distans har aldrig varit lättare än vad det är idag och för dig som är intresserad kan det vara någonting som är väl värt att titta närmare på.  

 

Gott om möjligheter 

En vanlig missuppfattning när det kommer till distansstudier är att det inte finns möjlighet att studera särskilt många olika saker. Detta är långt ifrån sanningen, och för den som är intresserad så finns det en oerhörd mängd av olika utbildningar tillgängliga att läsa. Oavsett om du helst hade pluggat någonting kort och intensivt för att sedan direkt kunna använda det i din jakt på ett nytt och spännande jobb eller om du vill byta bana helt och hållet genom att läsa någonting som är mer ingående och lite längre så finns det möjlighet att göra båda. 

Det kommer att vara ett snabbt och smidigt sätt att skaffa sig spetskompetens inom ett ämne 

 

En av de största fördelarna med att studera på distans är att det gör att man snabbt och smidigt kan få spetskompetens inom ett särskilt ämne. Samtidigt så finns det ingenting negativt med att läsa på distans. Det som arbetsgivare bryr sig om i 9/10 fall är att man är väl lämpad för uppgiften, samt att man har rätt sorts kompetenser.  Om man väljer att studera vid ett tradionellt universitet så får man högskolepoäng och kan söka efter bidrag och lån från CSN på exakt samma sätt som om man hade studerat på distans. 

 

Nackdelen med att vända sig till ett universitet eller en högskola är dock att all undervisning sker under dagtid enligt ett fast schema. Detta är det i sig ingenting märkligt med, men det kan göra det svårt att exempelvis fortsätta jobba i samma utsträckning som man gör idag. Om man istället vänder sig till exempelvis Distansinstitutet, vilka vi har länkat till i inledningen av den här texten, så studerar man helt efter eget schema. 

Det är inte särskilt omständigt

 

Ett annat stort plus för distansutbildningar är det simpla faktum att det inte är särskilt omständigt. Om man har tillgång till en dator och en internetuppkoppling är det möjligt för vem som helst att ta del i undervisningen. Detta gör att man inte bara sparar pengar, då det kan vara väldigt dyrt att flytta och leta reda på ett nytt ställe att bo, utan även att man slipper hela den administrativa processen kring flytten.